Laitteen palauttaminen

This page in english: https://it.cs.helsinki.fi/en/UndergraduateLaptop/returning-laptop

Jos et jatka opintojasi tai olet siirtynyt sellaiseen koulutusohjelmaan, joka ei ole Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan vastuulla, sinun tulee palauttaa lainalaite Kumpulan kampuksen tietotekniikan lähituelle.

Kaikkien vuosien fuksiläppärit voi palauttaa Kumpulan kampuksen tietotekniikan lähituelle. Lähituki on paikalla arkisin klo 9-15 Exactum-rakennuksen 2. kerroksessa (huoneet A221-A224). Muulloin kiinteistön aukioloaikoina laitteen voi palauttaa myös Exactumin vahtimestareille. Tiedostoja ei tarvitse poistaa, koska läppärin levy ylikirjoitetaan ennenkuin se lähtee eteenpäin. Muista ottaa tiedostosi talteen sekä palauttaa myös laturi. Tarvittaessa lähituen tavoittaa numerosta 02941 44411 (arkisin klo 9-15).

Liitäthän läppärin ja laturin mukaan lapun, jossa on nimesi sekä maininta "fuksiläppäri", jotta kone osataan varmasti kirjata palautetuksi.

Helsingin yliopisto huolehtii palautettujen läppärien jatkokäytöstä joko kampuksella tai yhteistyökumppaniensa kautta. Läppäriä ei voi lunastaa omaksi.

Matemaattis-luonnotieteellinen tiedekunta on todennut vuonna 2014-2017 lainattujen fuksilaitteiden tulleen käyttöikänsä päähän ja ne on päätetty poistaa yliopiston laiterekisteristä massapoistona. Siten mainittuina vuosina fuksilaitteen lainaan saaneet opiskelijat voivat käyttää laitetta sen käyttöiän loppuun. Laitetta ei saa kuitenkaan myydä eteenpäin ja se tulee hävittää asianmukaisesti paikallisten jätemääräysten mukaan tai palauttaa laite yliopistolle yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Yliopisto ei tarjoa tukea vanhentuneiden laitteiden käyttöön.

Lisätietoja: helpdesk@helsinki.fi tai Pekka.Niklander@helsinki.fi